Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@11:59:24 GMT

چرا پخش سریال «خاتون» متوقف شد؟

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۹۴۹۸۱

چرا پخش سریال «خاتون» متوقف شد؟

در دو سه هفته اخیر بخش زیادی از اخبار فضای مجازی در اختیار سریال «خاتون» و دلایل توقف ناگهانی پخش این سریال محبوب و پربیننده بوده است.

به گزارش ایمنا، روزنامه شهروند نوشت: «خاتون» درامی تاریخی و عاشقانه است که قرار بود در ۱۵ قسمت پخش شود، اما در اواسط راه، بعد از اینکه در نظرسنجی‌های برگزار شده با کسب ۷۰ درصد کل آرا عنوان «بهترین سریال فعلی شبکه نمایش خانگی» را به دست آورد، به ناگاه متوقف شد و حالا گفته می‌شود که بقیه قسمت‌هایش قرار است در قالب یک فصل دیگر منتشر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره خاتون

«خاتون» به عنوان اولین سریال تینا پاکروان در شبکه نمایش خانگی، داستان خانواده‌ای را در فضایی واقع نمایانه در بستر تاریخ، با الهام از بخش‌هایی از کاراکتر شماری از اشخاص حقیقی تاریخی مانند بی‌بی‌مریم بختیاری (خاتون) روایت می‌کند. داستانی که از ابتدای شهریور سال ۱۳۲۰ و در دوران جنگ جهانی دوم و اشغال ایران توسط متفقین آغاز می‌شود و سرنوشت تحولات یک خانواده و یک سرزمین را به تصویر می‌کشد. داستان مردان و زنانی که روزی روزگاری در ایران برای زندگی و آزادی جنگیده‌اند. موضوعی که از نظر بسیاری از کارشناسان و منتقدان عامل اصلی محبوبیت و یکی از مهم‌ترین دلایل استقبال مردم از این سریال بوده که در فضای مجازی و البته رسانه‌های رسمی با سریال عاشقانه- تاریخی «شهرزاد» مقایسه می‌شود.

«خاتون» با حضور نگار جواهریان، اشکان خطیبی، میرسعید مولویان، شبنم مقدمی، بابک حمیدیان، رضا بهبودی، ستاره پسیانی، شاهرخ فروتنیان، بهناز جعفری، مهدی قربانی، مهتاب ثروتی و با حضور مهران غفوریان، پیام دهکردی، فرخ نعمتی، عاطفه رضوی، پژمان بازغی، غزل شاکری، قربان نجفی، سروش صحت و مهران مدیری به عنوان یکی از پر بازیگرترین سریال‌های شبکه نمایش خانگی شناخته شده است. این نیز یکی دیگر از دلایل اقبال مخاطبان به «خاتون» می‌تواند به شمار آید.

جنجال توقف ناگهانی «خاتون»

«خاتون» به‌رغم موفقیت و محبوبیت، بعد از پخش هشت قسمت آغازین، به ناگاه قطع شد. بدون اینکه سازندگان و پلتفرم عرضه‌کننده سریال دلیلی برای قطع پخش سریال عنوان کنند. حالا با گذشت بیش از دو هفته از قطع انتشار سریال «خاتون»، فصل دوم سریال تاکنون در پلتفرم عرضه‌کننده این محصول نمایشی قرار نگرفته و این انتقادات و اعتراضات و البته شایعات زیادی را به وجود آورده است.

اما در شرایطی که صفحات و سایت‌های هواداری سریال «خاتون» تلاش داشتند توقف پخش این سریال را به مسائلی مانند سانسور و ممیزی و توقیف گره زده و از این حواشی برای افزایش شمار بینندگان سریال استفاده کنند؛ انتشار توضیحات اشکان خطیبی، بازیگر اصلی سریال تماشاگران را به واکنش واداشت.

اشکان خطیبی، در حالی که توقف ناگهانی و بی‌خبر پخش این سریال پس از قسمت هشتم (در حالی‌که قرار بود ۱۵ قسمت باشد) خبرساز و جنجالی شده بود و کسی هم به خودش زحمت کمترین توضیحی را نداده بود؛ با ذکر مثال‌هایی از چند سریال خارجی که بعد از ۸ یا ۹ قسمت تمام شده بودند، آتش عکس‌العمل‌ها را تندتر کرد.

خطیبی از سریال‌های مطرح خارجی نام برد که بعد از هشت قسمت آغازین‌شان، مردم ناچار شده بودند برای ساخته شدن و تماشای فصل دوم آن منتظر بمانند و در ادامه هم بر سر تماشاگران سریال منت گذاشت که «به خاطر شما که منتظر ادامه قصه هستید، به سرعت مشغول فیلمبرداری فصل دوم سریال در این شرایط کرونایی هستیم!»

توضیحات و البته توجیهات اشکان خطیبی، اما، واکنش‌های تند و تیزی را از جانب مخاطبان موجب شد. مخاطبانی که به اشکان خطیبی و دیگر سازندگان سریال یادآوری کردند که شرایط مانند دهه ۶۰ نیست و مردم در کسری از ثانیه از همه چیز مطلع می‌شوند! از جمله اخبار دنیای حرفه‌ای فیلم و سریال از جمله پروانه ساخت و نمایش «خاتون» که تعداد قسمت‌های سریال در آن قید شده و در هیچ جای آن هم ننوشته که این سریال ۱۵ قسمتی قرار است مانند یک سریال هشت قسمتی آزمایشی در نیمه راه متوقف شده و درباره ادامه فیلمبرداری آن تصمیم‌گیری شود. با این توضیح که اگر هم با چنان موردی سروکار داشتیم، باید در پایان قسمت هشتم داستان به طور کامل به پایان می‌رسید و تکلیف کاراکترها مشخص می‌شد!

جذب مخاطب با روش‌های غیراخلاقی

در حقیقت توضیحات و توجیهات اشکان خطیبی باعث رانده شدن «خاتون»، سازندگانش و البته پلتفرم تولید و عرضه‌کننده این سریال به گوشه رینگ شد. به خصوص پلتفرم نماوا که به جذب مخاطب با روش‌های تبلیغاتی غیراخلاقی و ناجوانمردانه متهم شد.

از نظر منتقدان قطع ناگهانی توقف سریال «خاتون»، دلیل این اتفاق این بوده که پلتفرم عرضه‌کننده محصول که منبع اصلی درآمدش از فروش حق عضویت یک ماهه و سه ماهه تأمین می‌شود با این اتفاق می‌خواهد مخاطبانی را که صرفاً برای تماشای سری اول این سریال اقدام به خریداری حق عضویت سه ماهه کرده بودند، ناچار به خریداری حق عضویت پلتفرم برای یک دوره سه ماهه دیگر بکند.

در توضیح این نوع رفتار بازاریابی می‌توان گفت مردمی که با تبلیغات بسیار، برای دیدن یک سریال ۱۳ قسمتی مثلاً حق اشتراک سه ماهه آن پلتفرم را می‌خرند، وقتی سریال به هر دلیلی در قسمت هشتم قطع می‌شود و ماه‌ها بین دو قسمت هشتم و نهم فاصله می‌افتد، علاوه بر احساس لطمه و بی‌احترامی بابت رها شدن بی‌مقدمه قصه‌ای که هر هفته دنبال کرده‌اند، از نظر مالی هم متضرر می‌شوند و ناچارند مدام حق اشتراک سه ماهه را تمدید کنند، تا شاید قصه بالاخره به پایان رسد!

این اتفاق در شبکه نمایش خانگی برای سریال‌های زیادی رخ داده که از جدیدترین نمونه‌های این اتفاق می‌توان به جنجالی‌های پیش‌آمده برای سریال‌های «دل» و «گیسو» اشاره کرد که در اولی به اعتراض سعید راد و در دومی نیز به اختلاف منوچهر هادی با محمدرضا گلزار و هومن سیدی و تهیه‌کننده سریال و نیمه تمام ماندن «گیسو» انجامید. تبعات و حواشی ویرانگری که تنها و تنها به این دلیل رخ داده‌اند که سازندگان سریال‌ها بعد از مواجهه با اقبال عمومی خواسته‌اند برای درآمد بیشتر قصه را به فصل‌ها یا قسمت‌های بیشتر بکشانند!

کد خبر 531256

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سریال خاتون سریال خاتون تینا پاکروان فیلم خاتون نگار جواهریان خاتون بازیگران سریال خاتون بازيگران سريال خاتون دانلود خاتون دانلود سریال خاتون داستان سریال خاتون درباره سریال خاتون شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شبکه نمایش خانگی اشکان خطیبی عرضه کننده قسمت هشتم سریال ها سه ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۴۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند

ایتنا - بر اساس پیش‌بینی‌های متا، در صورت مسدود شدن تیک‌تاک، ممکن است حتی آگهی دهندگان بیشتری به سمت پلتفرم‌های متا، یعنی فیس‌بوک و اینستاگرام جذب شوند.
کاربران بزرگسال تیک‌تاک در ایالات متحده به طور متوسط ۵۴ دقیقه در روز را در این برنامه صرف می‌کنند که بیشتر از زمان صرف شده در اینستاگرام، اسنپ چت و یوتیوب است.

اگر تیک‌تاک مسدود شود، این پلتفرم‌ها به همراه سایر شبکه‌های اجتماعی، فرصت مناسبی برای جذب مخاطب بیشتر خواهند داشت.

بر اساس پیش‌بینی‌های متا، در صورت مسدود شدن تیک‌تاک، ممکن است حتی آگهی دهندگان بیشتری به سمت پلتفرم‌های متا، یعنی فیس‌بوک و اینستاگرام جذب شوند.

اما هیچ‌کس نمی‌داند که کاربران، به‌ویژه جوانانی که ارزش اصلی تیک‌تاک را نشان می‌دهند، آیا به اینستاگرام منتقل خواهند شد یا برنامه‌های جدیدتر توجه آنها را جلب خواهند کرد؟

در اینجا نگاهی به برخی از جایگزین‌های قابل توجه تیک‌تاک داریم:
  اینستاگرام
متا ید طولایی در تکرار خدمات رقابتی با درجات مختلف موفقیت دارد.
در این زمینه، ویژگی «استوری» اینستاگرام که به افراد امکان می‌دهد عکس‌ها و ویدیوهایی را که در عرض 24 ساعت منقضی می‌شوند به اشتراک بگذارند، مشابه اسنپ چت است.

متا همچنین در سال 2018 یک اپ مشابه تیک‌تاک Knockoff به نام Lasso راه‌اندازی کرد، اما در سال 2020 آن را تعطیل کرد.

سپس اینستاگرام Reels را راه‌اندازی کرد، یک فید شبیه به تیک‌تاک از ویدیوهای کوتاهی که کاربران می‌توانند ایجاد کنند یا در آن اسکرول کنند.

آمارها ثابت می‌کنند که اینستاگرام  بسیار محبوب است، اما آیا می‌تواند جایگزین تیک‌تاک شود؟

در حالی که بسیاری از تولیدکندگان محتوا در هر دو پلتفرم پست می‌گذارند، برخی کارشناسان می‌گویند بعید است که کاربران جوان‌تر به سرویس دیگری که توسط والدینشان محبوب شده است مهاجرت کنند. توانایی تیک‌تاک در ارائه محتوای سرگرمی در دنیای رسانه‌های اجتماعی بی‌نظیر است.
    یوتیوب
در حالی که تیک‌تاک بیشتر مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد، یوتیوب همچنان بر توجه نوجوانان آمریکایی بین 13 تا 17 سال تاکید دارد.

در سال 2020، اندکی پس از اینکه هند تیک‌تاک را ممنوع کرد، گوگل سرویس YouTube Shorts را راه‌اندازی کرد که به کاربران اجازه می‌دهد تا مانند تیک‌تاک، ساعت‌ها ویدیوهای کوتاه را تماشا کنند.

مانند Reels، بسیاری از ویدیوهای وایرال شده، در اصل از تیک‌تاک یا از سازندگان محتوا هستند که در چندین پلتفرم مختلف به اشتراک می‌گذارند.

با این حال، یوتیوب هنوز به خاطر ویدیوهای با فرمت طولانی‌تر شناخته می‌شود، بنابراین ممکن است تنوعی که کاربران تیک‌تاک به دنبال آن هستند را نداشته باشد.
  اسنپ‌چت
اسنپ‌چت در سال 2011 راه‌اندازی شد. از آن زمان اگرچه افراد مسن کمتر وارد اسنپ چت شده‌اند، اما همچنان در بین نوجوانان و جوانان بسیار محبوب است. علاوه بر ویژگی ناپدید شدن ویدیو، این شرکت «اسنپ چت Spotlight» را در سال 2020 راه‌اندازی کرد، همان سالی که هند تیک‌تاک را ممنوع کرد.

این ویژگی با ضربه زدن روی نماد مثلث کناری در پایین صفحه قابل دسترسی است و طبق گفته اسنپ‌چت، بدون توجه به اینکه چه کسی آنها را ساخته است، خنده دارترین عکس‌ها را وایرال می‌کند.

    پلتفرم‌های دیگر
استارت‌آپ‌های جدیدتر مانند Triller جایگزین‌های بالقوه‌ای با ویژگی‌های محبوب تیک‌تاک ارائه می‌کنند.

Triller که توسط یک شرکت مستقر در هنگ کنگ خریداری شده است، به دلیل موزیک ویدیوهای خود بسیار محبوب است و سعی کرده است کاربران تیک‌تاک را به پلتفرم خود جذب کند.

اما پایگاه کاربری آن با رقبای خود بسیار متفاوت است و به نظر می‌رسد که محتوای متنوع کمتری ارائه می‌دهد.

Zigazoo شبکه اجتماعی محبوب کودکان است. از آنجایی که سازندگان Zigazoo  با در نظر گرفتن علایق بچه‌ها ایجاد شده‌اند، همانطور که انتظار می‌رود محتوا مناسب کودکان است و برای استفاده با والدین در نظر گرفته شده است.

اما از آنجایی که ممنوعیت تیک‌تاک هنوز نامشخص است، احتمالاً رقبای جدید و بهتری در ماه‌ها و سال‌های آینده ظاهر خواهند شد و مالک تیک‌تاک، بایت‌دنس، گزینه‌های قانونی خود را برای ادامه فعالیت این برنامه در ایالات متحده اعمال می‌کند.

در صورت مسدود شدن تیک‌تاک، کاربران ممکن است آن ۵۴ دقیقه اضافی را هدیه‌ای برای گذراندن زمان دور از شبکه‌های اجتماعی و گوشی هوشمند، با دوستان و خانواده یا ورزش در نظر بگیرند!

دیگر خبرها

  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • «جدایی قنبر از صنم» هفته آخر اردیبهشت اکران می شود
  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • فیلم بسیار نزدیک و باکیفیت از قسمت سر یک سنجاقک
  • هوش مصنوعی اخبار ایکس را خلاصه می‌کند
  • (ویدئو) سکانسی از قسمت جدید افعی تهران در فضای مجازی وایرال شد
  • عمو پورنگ با «لالایی» بازیگر می‌شود / جزئیات پخش سریال عمو پورنگ در شبکه نمایش خانگی
  • عمو پورنگ با «لالایی» به شبکه نمایش خانگی می‌آید
  • رسول خطیبی در یک قدمی مدیرعاملی تیم لیگ برتری
  • پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند